Olcsó lomtalanítás
2022.03.26. 10:25

Legyen szó az ingatlan bármelyik helyiségéről vagy a melléképületekről, az olcsó lomtalanítás iránt nagy érdeklődés mutatkozik. Ennek oka egészen egyszerű. A hagyományos szemétszállítás keretein belül, a legtöbb feleslegessé vált holmit nem viszik el. Az elektronikai hulladék speciális gyűjtést követel, de az sem mindegy, hogy a padláson porosodó lomoktól miként sikerül megszabadulni. A természet újjáéledésével egyébként is jelen van az emberben az igény a rendezett, tiszta környezet iránt.

Miért ne kezdené ezt közvetlenül a lakótér szelektálásával?

Érdemes a kertre és a melléképületekre is kiterjeszteni a lomtalanítást, hiszen így minden terület élhetőbbé, átláthatóbbá válik majd. Cikkünkben azoknak igyekszünk most néhány hasznos tanáccsal szolgálni, akik már most gondolkodnak a szelektálásban, lomtalanításban és az ezekhez kapcsolódó munkálatokban. A lomtalanítás olcsón is megoldható! A téma kapcsán a legtöbben elsőként a felmerülő költségekre asszociálnak. A konténeres szemétszállítás, sitt elszállítása gyakran horror összegekbe kerül és akkor még nem szóltunk a mindezzel járó rengeteg munkáról. Bár a szeméttelep felé a megrendelőnek köbméterenként fizetni kell és a választott cég szolgáltatásának ellenértékével is számolni kell, de ezért cserébe a lomok kitakarításában, zsákolásában is segítséget nyújtanak a szakemberek. Apropó, szakértelem! Ha az apró kacatokról vagy a méretes bútorokról van szó, akkor korántsem mindegy, hogy mennyire szakszerűen történik a szemét kezelése. Olcsó lomtalanítás keretein belül megoldható a kiöregedett, sérült tárgyak, lakberendezési elemek, nyílászárók elszállítása is. Bár napjainkban a DIY projektek korát éljük és a fenntartható fejlődés jegyében sokan választják a felújítást, de egy idő után már kicsit sem biztos, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Ilyenkor célszerű a felesleges holmiktól megszabadulni, hiszen hosszútávon biztosan csak élhetetlenné teszik majd a lakást, a garázst.

Hol van a legtöbb lom?

Mindenki más elképzelésekkel rendelkezik arról, hogy mi számít rendezettnek és honnantól kezdődik a káosz. Ez utóbbival az a baj, hogy gyakran a higiénia hiányát is magával hozza, ami az élettérben kiemelt figyelmet érdemelne. A tavaszi nagytakarítást tehát érdemes a szelektálással indítani, amit követően olcsó lomtalanítás keretein belül, a megfelelő eszközökkel és járművekkel rendelkező cég lehetővé teszi az elszállítást. Akár a nagyméretű bútorok, de a sitt esetében sincs ez másként, viszont tény, hogy a köbméter függvényében kerül elszámolásra az összeg.

A tapasztalatok szerint, helyiségenként is összeadódnak a lomok, tárolására használt, kritikus területek. Ezeken felül, a garázs és az udvaron levő mellékhelyiségek is mindenképpen figyelmet érdemelnek. A padlás és a pince a lomok felhalmozódásának szempontjából kifejezetten érintett. A mai kor embere gyakran nem rendelkezik elegendő idővel ahhoz, hogy ezeket a területeket felszámolja, átnézze, szelektálja. A megfelelő szakemberek közreműködésével, a szelektálástól kezdve egészen a zsákolásig és az elszállításig megoldható a probléma. Az olcsó lomtalanítás mindenkinek mást jelent, abban viszont egyetértenek az érintettek, hogy a külső segítség nem elhanyagolható. A padláson évtizedek óta porosodó holmikhoz vagy a penészes pince tartalmához sokan nem szívesen nyúlnak, hogy az ezzel járó időráfordításról és fáradozásról már ne is beszéljünk.

Olcsó lomtalanítás: mikor van itt az ideje?

Az őszi hónapokban rendszerint a télre készülnek fel az ingatlantulajdonosok és a kerttel, a fűtési rendszerrel összefüggésben szintén így van ez. Más a helyzet azonban tavasszal, amikor az ember egyébként is könnyebben mond búcsút a múlt nyomait magukon hordozó tárgyaknak. Előkerülnek a szekrényből a vékony kabátok, életörömmel telítődnek a lelkek a napsütés melegségétől és a lakókörnyezetüket is új köntösbe öltöztetik ilyenkor a legtöbben. Ahhoz viszont, hogy mindez rendezetten, tisztán történjen, érdemes a már használaton kívüli holmiktól megszabadulni. Nemcsak a tényleges használhatóságot érdemes szem előtt tartani, hanem azt is, hogy mennyire okoz örömet valami. Ha rossz emlékek társulnak hozzá vagy egyszerűen már nem szívesen látja az otthonában, akkor érdemes lehet túladni rajta, adományboltokba elvinni.

A lomtalanítás olcsón pedig lehetővé teszi, hogy a ténylegesen lomnak számító kacatokat, építőelemeket, bútorokat az arra alkalmas helyre vigyék a szakemberek. Az újrahasznosítás és a tárgyakat új életre keltő megoldások reneszánszukat élik. Viszont az is fontos, hogy megkülönböztessük egymástól a lomokat és azokat a darabokat, amelyekben rejlik még valamilyen opció. A fenntartható fejlődés irányvonalát egyre többen kívánják beépíteni az életükbe, de vannak olyan területek, amelyeken nem árt az újragondolás és a feleslegtől való megszabadulás. A lomtalanítás olcsón is kivitelezhető, ráadásul egy jól megválasztott cég szakemberei a pakolásnál, válogatásnál és csomagolásnál is nagy segítséget nyújthatnak.

Indítsa a tavaszt rendezett otthonnal!

Költöztetés, áruszállítás, lomtalanítás, bútorszállítás – nekünk nem probléma! És Önnek sem, ha minket választ!

Blogbejegyzések

Költöztetés, ahogy mi látjuk...

Olcsó lomtalanítás
2022.03.26.
Olcsó lomtalanítás

Legyen szó az ingatlan bármelyik helyiségéről vagy a melléképületekről, az olcsó lomtalanítás iránt nagy érdeklődés mutatkozik. Ennek oka egészen egyszerű. A hagyományos szemétszállítás keretein belül, a legtöbb feleslegessé vált holmit nem viszik el.

Miért érdemes profikra bízni a költöztetést Budapesten is?
2022.02.24.
Miért érdemes profikra bízni a költöztetést Budapesten is?

Egy költöztető cég Budapest teljes területén ideális megoldást kínál bárkinek, aki szeretné magát megkímélni a költözés egyik legnehezebb részétől, a bútorok és más berendezési tárgyak egyik helyszínről a másikra történő szállításától. 

Az árufuvarozás a legnepszerűbb szolgáltatások egyike
2021.12.20.
Az árufuvarozás a legnepszerűbb szolgáltatások egyike

Az árufuvarozás és költöztetés az egyik legnépszerűbb szolgáltatások egyike. Ez nem véletlen, hiszen a költözés mindig nagy stresszel jár. 

Szállítmányozó cégek
2021.11.20.
Szállítmányozó cégek

Ha új ingatlanba költözést tervez, előfordulhat, hogy egyszerűen azt feltételezi, hogy mindent meg tud majd oldani saját maga, és teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy igénybe vegye a szállítmányozó cégek segítségét. Bár tagadhatatlan, hogy képes lehet az összes dobozát saját maga becsomagolni és egyik házból a másikba költöztetni, a bútorok költöztetésénél a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek. 

Teherszállítás felesleges problémák nélkül
2021.04.23.
Teherszállítás felesleges problémák nélkül

Mindannyiunk életében előfordul, hogy teherszállítás igénybevételére van szükség, legyen szó egy kisebb poggyászról, háztartási cikkekről, bútorokról, lakás vagy iroda felújításához szükséges anyagokról vagy gazdasági tevékenységhez szükséges árukról. Ilyen helyzetekben a kérdés, mint általában mindig, az időn és a pénzen alapul. 

Fontos a gyorsaság a hazai szállítás piacán
2021.04.19.
Fontos a gyorsaság a hazai szállítás piacán

A belföldi és külföldi szállítás kedvező feltételei megkönnyítik az új cégek nyitását vagy a korábban létrehozott vállalatok terjeszkedését. Ezért, manapság az irodaköltözés olyan gyakori, hogy az ilyen típusú szolgáltatásokra mindennap érkezik megrendelés.

Belföldi fuvarozás könnyen, gyorsan, egyszerűen
2021.04.13.
Belföldi fuvarozás könnyen, gyorsan, egyszerűen

Amikor egy irodának új helyre kell költöznie, a belföldi fuvarozás jelenthet megoldást a felmerülő problémákra. Jelen helyzetben, a vezetésnek gondolnia kell a céges berendezések biztonságos szállítására. 

Sokat számít a tapasztalat az árufuvarozás során
2021.04.06.
Sokat számít a tapasztalat az árufuvarozás során

Költözés vagy árufuvarozás közben leginkább a terjedelmes, nehéz vagy törékeny tárgyak szállítása aggasztja a megrendelőket. Ilyenek a szekrények, az ágyak, a mosógépek, a hatalmas tévék vagy a nagy tükrök. 

A nemzetközi költöztetés könnyű is lehet
2021.03.19.
A nemzetközi költöztetés könnyű is lehet

A nemzetközi költöztetés egy igen bonyolult és hosszadalmas feladat, ha nem a megfelelő szakemberek végzik. Laikusként sokan azt gondolják, hogy ez sem lehet nehezebb, mint egy sima belföldi költözés. 

KÉRDÉSE VAN? ÁRAJÁNLATOT KÉRNE?

Írjon nekünk, kollégánk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!